تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵
تعداد بازدید: [totalcount]

آسمان را بهتر بشناسیم

در هفته جهانی نجوم آسمان زیبای شهرمان را از منظر رصدخانه تفت بنگریم.

به منظور ترویج علم نجوم در سطح جامعه هرساله در تمام دنیا یکی از روزهای تعطیل تقویم هرکشور که در هفته نزدیک به نخستین تربیع ماه بین ۱۵ آوریل تا ۱۵می است روز جهانی نجوم نامیده شده و آن هفته را هفته جهانی نجوم می­ نامند. در هفته­ ی جهانی نجوم متخصصان سعی می­ کنند تا عموم مردم علاقمند به نجوم را با این علم زیبا و دوست داشتنی آشنا کنند. در کشور ما ایران نیز چند سالیست که این برنامه مرسوم شده و با همکاری گروه ­های نجومی اجرا می­ گردد. در سال ۱۳۹۵ با توجه به تقویم کشور و وضعیت کره­ ی ماه، هفته نجوم از ۱۷ تا ۲۴ اردیبهشت اعلام شده است. رصدخانه تفت نیز امسال در نظر دارد در این مهم همراه شده و برنامه­ های جذاب نجومی را برای عموم مردم عزیز استان یزد برگزار کند.

این رصدخانه با زیر بنای ساختمانی به وسعت ۵۰۰ متر مربع در شهر تفت در استان یزد و در محل دانشگاه آزاد اسلامی تفت بنا شده است. تجهیزات و امکانات آن شامل چندین تلسکوپ، دوربین های دوچشمی، افلاک نما، کتابخانه تخصصی نجوم و فضا، سالن همایش، فروشگاه ابزار و ادوات نجومی و ... می­ باشد. و اما مهمترین ویژگی این رصدخانه که آن را نسبت به سایر رصدخانه ها برجسته می ­سازد، وجود بزگترین تلسکوپ موجود درایران از نوع تمام اتوماتیک دابسونی و با قطر آینه­ ی ۲۵ اینچ است که امکان بزرگنمایی تا ۶۳۵ برابر اجرام آسمانی را دارد که طبیعتا برای استفاده های تخصصی از آن استفاده می شود.

برای آشنایی هرچه بیشترعموم علاقمندان با فعالیت­های این رصدخانه و همچنین آشنایی هرچه بیشتر با نجوم درنظر داریم برنامه­ های ویژه­ ای به شرح زیر در روزهای ۲۲ ، ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ (هفته جهانی نجوم) برگزار کنیم:

۱ ـ سخنرانی جذاب نجومی

۲ ـ نمایش فیلم ­های پرهیجان نجومی

۳ ـ رصد آسمان زیبای تفت بربام رصدخانه با تلسکوپ­ های حرفه ­ای

۴ - تماشای لذت بخش آسمان در افلاک نما

۵ ـ بازدید از فروشگاه رصدخانه و امکان خرید

۶ - بازدید از کتابخانه تخصصی رصدخانه و ایجاد امکان عضویت برای علاقمندان

۷ – گرفتن عکس­های یادگاری در رصدخانه و ایجاد شبی به یادماندنی

۸ – پذیرایی

شرکت در این برنامه برای تمامی علاقمندان با هر سطح سنی جذاب و به یاد ماندنی خواهد بود. ثبت نام تنها از طریق سایت رصدخانه صورت می­گیرد و از پذیرفتن افراد بدون ثبت نام قبلی معذوریم. علاقمندان به شرکت در این برنامه در نظر داشته باشند با توجه به محدودیت­های مکانی در هرشب تنها فقط ۴۰ شرکت کننده می­ توانند ثبت نام کنند و در صورت علاقمندی هرچه سریعتر به لینک ثبت نام بر روی صفحه اصلی سایت رصدخانه  مراجعه و این امکان مهم را از دست ندهید. در ضمن می توانید به مناسبت هفته جهانی نجوم از تخفیف 50 % برخوردار گردید.

زمان : از ساعت 7 تا 10 بعداز ظهر در روزهای ۲۲ ، ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت­ ماه ۱۳۹۵

مکان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت، رصدخانه تفت